PÜF NOKTALARIYLA SAN SEBASTİAN CHEESECAKE

GurmeTerra

  1. Ana sayfa
  2. Trends
  3. TerraCity Blog
  4. GurmeTerra
  5. PÜF NOKTALARIYLA SAN SEBASTİAN CHEESECAKE

PÜF NOKTALARIYLA SAN SEBASTİAN CHEESECAKE

Son dönemlerde oldukça popülerleşen ve tarifiyle ilgi gören san sebastian tatlısının püf noktalarına gelin birlikte bakalım. Malzemeler değişkenlik gösterebileceği için biz sadece önemli noktalara değineceğiz. Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Çatlama olma ihtimaline karşı labne değil krem peynir kullanın. Özellikle yumurtayı ekledikten sonra çok çırpmamaya özen gösterin. En önemli konulardan birisi yumurta kokusudur, vanilya ekleyerek düşük ısıda uzun sürede pişirdikten sonra en az bir gün dinlendirerek servis ederseniz bu kokudan kurtulmanız mümkün. Sebastian hazırlanırken mutlaka kelepçeli kalıp ve yağlı kağıt kullanılmalıdır. Yağlı kağıdı tereyağı ile yağlamayı unutmayın böylece cheesecake kolaylıkla kalıptan çıkacaktır. Piştiği anda fırından çıkarırsanız ani ısı değişimine maruz kaldığından çatlama ve çökme ihtimali yüksek, bu yüzden bir müddet daha fırında bekletmeniz yararlı olacaktır. Bir miktar çökme mutlaka olacaktır, bunu minimuma indirgemek için aşamalı soğutunuz. Tüm bu püf noktalara dikkat ettikten sonra San Sebastian Cheesecake mükemmel olacak!

 Size ve misafirlerinize de bu harika cheesecake’i afiyetle yemek kalıyor.